För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Vi är Globen Lighting

Globen Lighting formger, tillverkar och säljer interiörbelysning för såväl privat som offentlig miljö. Vårt huvudkontor ligger i Svenljunga och via våra återförsäljare exporterar vi belysning till stora delar av Europa och många andra delar av världen. Globen Lighting är idag en av marknadens större aktörer i Sverige i belysningsbranschen.

 

Hur blir man lamptillverkare?

Låt oss ta det från början. Året är 1972 och platsen är Göteborg. Anders Hall halkar lite av en slump in i belysningsbranschen. Anders, som på den tiden tillverkade papperstallrikar, hade en farbror som producerade ostkupor i plast. Farbrodern hade fått en stororder på 5000 stycken ostkupor av en kund i södra Sverige, men det fick en oväntad vändning då kunden gick i konkurs i samband med att produktionen färdigställdes.

 

Så vad gör man med 5000 stycken ostkupor?

Anders fick i uppdrag att lösa problemet. Han borrade då ett 42 mm hål på toppen av ostkupan, limmade fast ett fransband i nederkant och monterade ett belysningsupphäng. En lampa var född – ”Stina”. Taklampan kom sedermera att kompletteras med en bordslampa bestående av två sammansatta ostkupor på en fot - ”Bullen”, som idag allt som oftast dyker upp i second handbutiker och retromagasin. Produktionen och sortimentet kom senare att utökas och passionen för belysning var född!

 

Resten av historien…

1983 grundades det som idag är Globen Lighting (Globen Aktiebolag) av Anders Hall tillsammans med hustrun Anne Charlotte Hall. De slog sig ner i Svenljunga strax söder om Borås, där huvudkontoret ligger än idag.

 

Globen Lighting idag 

Många år har förflutit sedan dess och idag är Globen Lighting en av belysningsbranschens större aktörer och vårt breda sortiment exporteras över hela världen. Idag drivs företaget i andra generation med sonen Alexander Meyenberg Hall som VD, med 12 anställda på kontor och lager.

 

Trots att vi är ett kraftigt växande företag har vi kvar den personliga och nära känslan, både internt i huset mellan oss kollegor, såväl som externt tillsammans med våra kunder. Det personliga mötet och servicen är viktigt för oss och något som vi också är kända för, ”Hos Globen Lighting känner man sig alltid välkommen och omhändertagen”, vilket vi är stolta över.

 

Vår egen formgivning

Idag är näst intill hela vårt sortiment formgivet in-house hos oss på huvudkontoret i Svenljunga. Utöver detta samarbetar vi med några utvalda externa formgivare. Grunden i vår formgivning bygger på ett modernt, spännande och kreativt formspråk. Produktionen sker i vår fabrik i Kina, vilket gör oss både flexibla och konkurrenskraftiga. Läs mer om vår formgivning och våra formgivare här.

Start > Om oss > Vi är Globen Lighting
Annonser