För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Vår historia 

Låt oss ta det från början. Året är 1972 och platsen är Göteborg. Anders Hall halkar lite av en slump in i belysningsbranschen. Anders, som på den tiden tillverkade papperstallrikar, hade en farbror som producerade ostkupor i plast. Farbrodern hade fått en stororder på 5000 stycken ostkupor av en kund i södra Sverige, men det fick en oväntad vändning då kunden gick i konkurs i samband med att produktionen färdigställdes.

 

Anders fick i uppdrag att lösa problemet. Han borrade då ett 42 mm hål på toppen av ostkupan, limmade fast ett fransband i nederkant och monterade ett belysningsupphäng. En lampa var född – ”Stina”. Taklampan kom sedermera att kompletteras med en bordslampa bestående av två sammansatta ostkupor på en fot - ”Bullen”, som idag allt som oftast dyker upp i second handbutiker och retromagasin. Produktionen och sortimentet kom senare att utökas och passionen för belysning var född!

 

1983 grundades det som idag är Globen Lighting av Anders Hall tillsammans med hustrun Anne Charlotte Hall. De slog sig ner i Svenljunga strax söder om Borås, där huvudkontoret ligger än idag.

Start > Om oss > Vår historia
Annonser