För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Historien

 

Globen Lighting (Globen Aktiebolag) grundades 1983 av Anders Hall, som efter mångårig erfarenhet från belysningsbranschen hade slagit sig ner i Svenljunga, strax söder om Borås.

Företaget har idag gått från att vara ett fåmansbolag enbart aktivt i Sverige, till att bli en av branschens större aktörer & ha hela Europa som sin försäljningsarena. Dotterbolagen Globen AS återfinns i Norge & Danmark.

Bland de största kundgrupperna finner vi bland annat den el- & fackhandeln, möbel- och inredningsbutiker, inredare & offentlig miljö. Globen Lighting har även avtal med bland andra Elkedjan, Ljusexperten, EM, Möbelmästarna i Sverige. Möbelkedjor i Norge och ledande kedjor i Danmark.

Globen Lighting har funnits på marknaden sedan 35 år och vi är mer kreativa än någonsin. De kommande 35 åren lovar vi er att fortsätta vara nytänkande, värna om uniciteten & kombinera design, funktion & känsla & på så vis bli en ännu bättre leverantör!

 

Så blir man lamptillverkare

 

Anders Hall kom egentligen in i belysningsbranschen lite av en slump. Anders, som året 1972 tillverkade papperstallrikar, hade en farbror som producerade ostkupor i plast. I augusti samma år hade dito farbror fått en stororder på 5000 ostkupor av en kund i södra Sverige och det slumpade sig som så att kunden gick i konkurs i samband med att produktionen färdigställts.

Vad gör man då med 5000 ostkupor?

Anders fick i uppdrag att lösa problemet. Han borrade då ett 42 mm hål på toppen av ostkupan, limmade fast en frans i nederkant och satte dit ett belysningupphäng. En lampa var född - "Stina". Takarmaturen kom sedermera att kompletteras med en bordfot bestående av två sammansatta ostkupor på fot - "Bullen", som ofta dyker upp i antikaffärer och retromagasin. Produktionen och sortimentet kom senare att öka och passionen för belysning var född.

Och på den vägen blir man lamptillverkare!

 

Transforming Moods

 

En resa, ett oväntat besök, den första fjärilen i magen eller en kram från någon du tycker om. Alla dessa upplevelser och minnen omvandlar din stämning och skapar en känsla av välmående. Det är precis det vi vill ge dig när du har en av våra produkter i din omgivning.

 

En lampa för oss är mycket mer än en källa till ljus. En lampa i vår värld är något som formar din sinnesstämning och ska vara något som överraskar dig varje dag. Våra lampor är tänkta att ta en central roll i ditt rum som på så vis tar dig till det ställe du vill befinna dig på just då. Det är en hjälte som är så mycket mer än en källa till ljus.

 

Det är Globen Lighting. "Transforming Moods".

 

Start > Om oss
Annonser